Sestdien, 11.jūnijā stadionā “Daugava” SynotTip virslīgas 10.kārtas spēlē FK Liepāja uzņēma sīkstos FK Jelgava futbolistus. Ar minimālu rezultātu 1:0 uzvaru svinēja FK Jelgava.

Lai arī sezonu abas komandas nav iesākušas visai veiksmīgi, tad salīdzinot ar jelgavniekiem, FK Liepāja spējusi iekrāt 16 punktus un nostabilizējusies labāko trijniekā, bet FK Jelgava sezonas sākumu var dēvēt par katastrofu, kas vainagojās ar trenera maiņu un šodien FK Jelgavu jau vadīja lietuviešu speciālists Šauļus Širmelis.

1.puslaikā vairāk bumbu kontrolēja mājinieki, bet viesi spēja atbildēt vienīgi ar bīstamiem pretuzbrukumiem un standartsituācijām, bet vienmēr teicami darbojās FK Liepāja vārtsargs Pāvels Doroševs. Visu 1.puslaiku bumba vairāk atradās laukuma centra zonā vai arī jelgavnieku aizsardzības zonā. Teicama izdevība gūt vārtus bija liepājniekiem, kad pēc standartsituācijas bumba divas reizes trāpija par vārtu konstrukciju, bet vārtos neielidoja, veiksme šoreiz FK Jelgava pusē.

2.puslaikā spēle nedaudz izlīdzinājās, bet vēl aizvien bija vērojama saspringta un agresīva spēle laukumā. FK Liepāja vairākkārtīgi izveidoja labas izdevības gūt vārtus, bet FK Jelgava vārtsargs Ikstens vienmēr bija vietā. 71.minūtē beidzot rezutāts tika atklāts, pēc nelielas liepājnieku nesaprašanās FK Jelgava ar tālšāvienu pārspēja Pāvelu Doroševu 0:1. Turpinājumā spēka spēle laukumā parādījās aizvien biežāk, agresīvi spēlēja abas komandas, galvenais tiesnesis abas komandas spēja nomierināt vien ar dzelteno kartīšu parādīšanu, kopā spēlē tika parādītas 7 dzeltenās kartiņas, kā arī katrai komandai par vienai sarkanai kartiņai.

Lai arī liepājnieki centās atspēlēties, tas neizdevās un FK Liepāja piedzīvoja otro sauso zaudējumu pēc kārtas, šoreiz ar rezultātu 0:1.

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis