Piektdien, 1.jūlijā, Skonto stadionā, Rīgā,18:00, SynotTip 13.kārtas spēlē FK Liepāja eksaminēs Riga FC.

Liepājnieki iepriekšējā kārtā izcīnīja svarīgu un ne tik vieglu uzvaru pār RFS ar rezultātu 3:1, lai arī rezultāts ir pārliecinošs, spēles gaitā ne vienu reizi vien komandu nācās glābt FK Liepāja vārtsargam Pāvelam Doroševam. Ļoti veiksmīgs izdevās spēles sākums, kad jau pēc spēlētām 14 minūtēm FK Liepāja atradās vadībā ar rezultātu 2:0, turpinājumā pretinieki centās atspēlēties, bet beigu rezultātu uzstādīja Edgars Gauračs, kurš arī šobrīd ir rezultatīvākais spēlētājs komandā ar 4 vārtu guvumiem. Zīmīgi, ka savu pēdējo spēli FK Liepāja sastāvā aizvadīja Dāvis Ikaunieks, kurš no saviem atbalstītājiem atvadījās ar vārtu guvumu. Šobrīd FK Liepāja atrodas 3.vietā turnīra tabulā ar iekrātiem 22 punktiem, bet 2.vietā esošā FK Ventspils ir sakrājusi 24 punktus. Lai liepājnieki turpinātu pakaļdzīšanos ne tikai ventspilniekiem, bet arī 1.vietā esošajam Jūrmalas Spartaks, tad komanda vairs nevar atļauties zaudēt punktus, katrā spēlē jācīnās par uzvaru.

Riga FC, uzvaras nekrājas tik vienkārši kā vēlētos, šobrīd 12 spēlēs izcīnītas 3 uzvaras, pēdējā no tām pār pastarīti BFC Daugavpils 2:0. Riga FC šobrīd atrodas 5.vietā turnīra tabulā ar 15 punktiem, bet 4.vietā FK Jelgava sakrājusi tikai par punktu vairāk, zaudējuma gadījumā Riga FC var nokrist pat uz 7.vietu. Transfēru logā komanda ir darbojusies ļoti aktīvi, piesaistīti tādi spēlētāji kā Punculs no FS METTA/LU, Kožans no Jūrmalas Spartaks, kā arī 3 leģionāri no Krievijas, pēc spēkā 2.līgas komandām. Riga FC nedomā apstāties un samierināties ar debitanta smago likteni, kad sezonas beigās ir jācīnās par palikšanu virslīgā. Riga FC ne vienu reizi vien ir pierādījusi, ka var pielikt kāju priekšā arī tabulas līderiem, to arī viņi centīsies izdarīt pret liepājniekiem.

FK Liepāja aizsargs Krišs Kārkliņš : “Riga FC ir ļoti bīstams pretinieks, esam redzējuši viņu spēles, spēlētāji cīnās katrā epizodē. Protams, mazliet pārliecību dod tas, ka esam jau vienreiz viņus uzvarējuši, bet nekādā gadījumā nevar nenovērtēt pretinieku. Gan mums, gan viņiem ir vajadzīga uzvara, domāju, ka spēle būs ļoti interesanta”

Author: fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis