Uzvaras vārtus gūstot 81. minūtē, Jūrmalas “Spartaks” sestdien “Synottip” Virslīgas čempionāta 20. kārtas spēlē ar rezultātu 2:1 izbraukumā pieveica tuvāko sekotāju tabulā “Liepāju/Mogo”. Tādējādi jūrmalnieki straujiem soļiem pietuvojušies otrā čempiontitula izcīnīšanai pēc kārtas.

Līderu duelis sākās azartiski un asi, tiesnesim jau pirmajās 15 spēles minūtēs parādot četrus brīdinājumus. Elvis Stuglis sestajā minūtē soda laukuma tuvumā nogāza no kājām Kristapu Grebi, un veikt soda sitienu devās Artūrs Karašausks. Liepājnieku uzbrucējs mērķēja augšējā kreisajā stūrī, bet Vitālijs Meļņičenko komandu no vārtu zaudējuma glāba. 11. minūtē no kājām jau soda laukumā tika nogāzts arī Karašausks, un pats Artūrs arī devās veikt pendeli. Meļņičenko virzienu uzminēja, taču Karašauska sistā bumba lidoja ātrāk, un Liepāja pārņēma vadību – 1:0.

“Spartakam” atbilde ilgi nebija jāmeklē. 13. minūtē Jevgeņijs Kazačoks pa labo soda laukuma pusi apspēlēja pretinieku aizsargu, saglabāja bumbu un atdeva piespēli gar vārtiem. Pie vārtiem veiklākais bija Jevgēņijs Kozlovs, kurš raidīja bumbu vārtos, un rezultāts atkal bija neizšķirts – 1:1. Vēl pēc minūtes kārtējais pārkāpums jau otrā laukuma galā, un nedaudz ārpus soda laukuma sitienu veica Karašausks, taču trāpīja sieniņā.

27. minūtē uzbrukuma smailē atkal izvirzījās Karašausks, kurš izgāja viens pret Meļņičenko, taču “Spartaka” vārtsargs laikus atstāja vārtus un atvairīja liepājnieka sitienu. Puslaika otrajā daļā, lai arī intensitāte īpaši nemazinājās, tik labus momentus radīt komandām vairs neizdevās. Pašā izskaņā vēl Grebis un Karašausks aizskrēja pretuzbrukumā, tomēr ātruma pietrūka, un Artūrs uzsita, taču garām vārtiem. Pirmais puslaiks beidzās ar tiešām kaujiniecisku neizšķirtu – 1:1.

Liepājnieki otro puslaiku sāka ļoti aktīvi un mērķtiecīgi devās pretī otrajiem vārtiem. Pašā puslaika sākumā liepājnieki sarīkoja bīstamu momentu pie Jūrmalas vārtiem, un uz maiņu nākušais Valērijs Afanasjevs no dažiem metriem sita zem pārliktņa, taču atkal glāba Meļņičenko. Pāris minūtes vēlāk Kristians Torress no tālienes sita nedaudz garām kreisajam vārtu stabam.

Desmit minūtes pēc spēles atsākšanās aktivizējās arī “Spartaks”, ilgāku laiku uzturoties liepājnieku laukuma pusē un veidojot pa kādam uzbrukumam. Tamazs Pertija puslaika pārtraukumā veica divas spēlētāju maiņas, bet trešo maiņu (Eristavi pret Grebi) veica brīdī, kad vēl bija jāspēlē vairāk nekā 25 minūtes. 65. mača minūtē notika interesants gadījums – brīdinājumu saņēma Leonels Strumija, kurš nemaz laukumā nebija un atradās uz liepājnieku soliņa.

77. minūtē Afanasjevs pa labo malu apspēlēja aizsargu un devās uz vidu, centrēja bumbu vārtu tuvumā ieskrējušajam Ģirtam Karlsonam, taču ar galvu sistā bumba lidoja pāri vārtiem, turklāt Meļņičenko laicīgi jau bija iznācis no vārtiem. 81. minūtē “Spartaks” izrāva uzvaru. Pēc stūra sitiena bumba lidoja uz tālo soda laukuma pusi, kur Pušņakovs sita vārtos. Liepājnieks Gejs vēl mēģināja mainīt bumbas lidojuma virzienu, taču raidīja bumbu savos vārtos – 2:1 Jūrmalas komanda pārņēma vadību. Tāpat kā abas pārējās 20. kārtas spēles, arī trešā noslēdzās ar rezultātu 2:1, un atkal viesu komandas labā.

Liepāja/Mogo – Spartaks 1:2 (1:1)

Vārti: Karašausks 12′ – Kozlovs 13′, Gejs 81′ (s.v.)
Brīdinājumi: Grebis 3′, Kļava 58′, Strumija 65′ – E.Stuglis 6′, Kosoričs 11′, Pušņakovs 15′, Kozlovs 64′
Noraidījumi: –
Liepāja/Mogo: Raļkevičs, Grebis (Eristavi 62′), Karlsons, Lebamba, El Hadži, Torress, Kļava, Karašausks, Ševčuks (Tomkovičs 46′), Keitā, Tomičs (Afanasjevs 46′).
Spartaks: Meļņičenko, Vardanjans, Gauračs, Kozlovs (Mihadjuks 90+3′), Kazačoks, Habeloks (Ibragimovs 63), I.S.Stuglis, Pušņakovs (Šlampe 88′), E.Stuglis, Kosoričs, Šimunovičs.
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

Author: sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis