Šodien, 9.aprīlī 19:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja aizvadīs 4. spēli Optibet Virslīgā šoreiz uzņemot FK METTA.

Liepājnieki sezonas pirmajās 3 spēlēs izcīnījuši 3 punktus, iepriekšējā spēlē aizraujošā cīņā pārspēti FK Jelgava futbolisti. Lai arī sezonas sākums nav iesācies, kā plānots, komandā noskaņojums ir pozitīvs, kuru arī uzlaboja, protams, uzvara pār jelgavniekiem.

Aprīļa spēļu grafiks ir ļoti blīvs, tādēļ treneriem noteikti ir viela pārdomām, kā mainīt sastāvu, lai spētu šo spēļu maratonu iziet ar pēc iespējas mazāk spēlētāju traumām. Iepriekšējā kārtā debiju FK Liepāja sastāvā piedzīvoja uzreiz divi spēlētāji Dodo, kurš devās jau komandas sākumsastāvā un bija arī uzvaras vārtu autors, kā arī Richard Friday, nigērijas pilsonis, kurš spēlē iesaistījās nākot uz maiņu. FK Liepāja vēl aizvien cīnās ar traumām, no sastāva jau kādu laiku ir ārā Negro un Ķigurs, bet viņu atlabšanas process jau iet uz noslēgumu, bet nopietnākos savainojumos iedzīvojušies ir Hmizs un Jemeļins, kuri visticamāk ka šijā sezonā komandai nevarēs palīdzēt. Komandas līderi pēc iepriekšējām kārtām noteikti ir Ikaunieks, Dodo un Argentīnas leģionārs Delgado, kurš arī ir guvis komandas pirmos vārtus šijā sezonā. Šie spēlētāji varētu arī būt tie, kuri veidos šodienas spēli un no viņu snieguma būs daudz atkarīgs, vai liepājnieki spēs izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

FK METTA, sezonas sākums, protams, ka nav sācies kā plānots, lai arī zaudējumi pret galvenajiem čempionāta favorītiem nav nekas pārsteidzošs, tad zaudējums pret vienu no sezonas galvenajiem konkurentiem BFC Daugavpils liek nedaudz aizdomāties. Komandas kodolu veido vietējie, jaunie spēlētāji, bet tādi izteikti līderi ir noteikti leģionāri Seriba un Džamalutdinovs, kurš ir arī guvis abus komandas vārtus sezonā. Uzvaras gadījumā FK METTA var pakāpties turnīra tabulā, bet tas būtu tikai nosacīti, jo tad būtu 5 komandas kurām būtu 3 punkti, bet šobrīd uz to skatīties ir pāragri, jo sezona ir tikai sākusies. 

Spēles sākums 19:00

Author: fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis