Piektdien, 19.aprīlī 16:00 stadiona “Daugava” rezerves laukumā FK Liepāja uzņems BFC Daugavpils futbolistus kārtējā Optibet Virslīgas spēlē.

FK Liepāja sezonas sākums ir sācies nestabili, piedzīvoti divi zaudējumi sezonas pirmajās spēlēs 0:2 pret RFS un 0:1 pret Spartaks, tad sekoja divas uzvaras pār FK Jelgava 2:1 un ar tādu pašu rezultātu tika uzvarēta FK METTA. Turpinājumā liepājnieki devās uz Valmieru, kur tikās ar vietējo Valmiera Glass/ViA, lai arī spēles favorīti bija tieši FK Liepāja, tika piedzīvots minimāls zaudējums 0:1. Ne tikai rezultāts neapmierināja FK Liepāja galveno treneri Gordonu Jangu, bet arī pati spēle, sniegums ko parādīja liepājnieki bija ļoti blāvs. 

Komandas sastāvā ir vairāki traumēti spēlētāji, kas šo situāciju neuzlabo, uz sezonu izkrituši Jemeļins Hmizs, kā arī pēc pēdējām pārbaudēm arī Gonzalo Negro šī sezona noslēgusies īsti nesākoties. Vēl aizvien traumas turpina ārstēt Ķigurs, bet par viņu vēl ir jautājuma zīme, varbūt jau varēs doties laukumā piektdien. 

FK Liepāja nometnē pirmie pārbaudījumi jau notikuši sezonas sākumā, bet tas tikai dod vairāk spēku komandai, jo tikai grūtos brīžos komandas raksturs parādās. 

Noteikti liels spiediens būs arī uz liepājnieku uzbrukumu līniju, kura sezonas ievadā nedaudz buksē, 3 spēlēs no 5 nav guvuši vārtus, bet kad tiek gūti vārti tad liepājnieki izcīna arī uzvaru. 

BFC Daugavpils, iepriekšējā sezonās izcīnīja vietu virslīgā, šogad pamainot nedaudz sastāvu, pievienojot leģionārus, komanda rāda ļoti labu sniegumu. Redzams, ka BFC Daugavpils nav ienākusi virslīgā tikai uz vienu sezonu, bet grib parādīt zobus favorītkomandām. Uzvara pār FK METTA, neizšķirts pret FK Ventspils, kur pat bija iespēja izraut uzvaru pēdējā spēles minūtē, kā arī sagādājot galvas sāpes RFS un Riga FC, kur tika piedzīvots minimāls zaudējums 0:1, BFC Daugavpils pierādījusi, ka ir pretinieks ar kuru ir jārēķinās katrai komandai. Viens no komandas līderiem ir liepājniekiem labi pazīstamais uzbrucējs Vugars Askerovs, kurš vairākus gadus pārstāvēja FK Liepājas Metalurgs, bet pēdējā laikā vairāk izceļojies pa 1.līgas komandām. 

Vai liepājnieki spēs piecelties no nokdauna un izcīnīt 3 punktus?, vai BFC Daugavpils sagādās vēl vienu pārsteigumu?

Tiekamies stadiona “Daugava” rezerves laukumā, lai to visu noskaidrotu.

 

Author: fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis