Sestdien, 4.maijā 18:00 stadionā “Daugava” FK Liepāja uzņems FK RFS Optibet virslīgas ietvaros.

Liepājnieki 1.apli noslēdza ar neizšķirtu pret FK Ventspils, bet kopumā sezonas sākums ir vērtējams kā katastrofāls, pirms sezonas pieskaitīti kā vieni no favorītiem uz čempionu titulu, sezonas sākumu liepājnieki pilnīgi izgāza, šobrīd 8 spēlēs 2 uzvaras 1 neizšķirts un 5 zaudējumi, kas lika arī veikt trenera maiņu. Skotu speciālistu Gordonu Jangu nomainīja pašmāju treneris ar lielo burtu – Aleksandrs Starkovs.

FK Liepāja sākot 2.apli ir pilnīgi jaaizmirst, kas noticis pirms tam, jāceļas augšā un jāsāk pakaļdzīšanās līdervienībām, liepājnieki šobrīd atrodas 7.vietā turnīra tabulā, kas ne vienam vien liekas diezgan pārsteidzoši. FK Liepāja galvenā problēma ir iespēju realizācija, guvuši tikai 7 vārtus 8 spēlēs liepājnieki atrodas pēdējā pozīcijā pēc vārtu guvumiem. Komanda vēl aizvien meklē līderi, tas kurš ir gatavs vest komandu aiz sevis un celties augšā brīdi, kad tas visvairāk ir vajadzīgs, ja tas izdosies, tad liepājnieku spēks būs ļoti liels. FK Liepāja šobrīd ir komanda kura savu potenciālu par 100% nav parādījusi un 7.vieta tabulā īsti neatbilst realitātei, tādēļ sestdienas spēle savu skatītāju priekšā būs īpaši svarīga, ne tikai svarīgi 3 punkti, ne tikai cīņa ar līdervienību, bet noteikti var pieminēt, ka šie dueļi no šīs sezonas būs īpaši katram liepājniekam.

RFS sezonu iesākuši pārliecinoši un ļoti mierīgi, uzvaras krājas viena pēc otras, tikai 1.apļa beigās tika piedzīvots pirmais zaudējums 0:2 pret FK Ventspils. RFS tā pat nav jāsatraucas par vārtu gūšanu un savu momentu realizāciju, 8 spēlēs gūti 15 vārti ir pārliecinoši labākais rādītājs virslīgā. 

Protams, ka daudz ko izsaka arī sezonas sākums, kad visas komandas aizvada spēles uz mākslīgā seguma, kas ne vienmēr ļauj parādīt komandai visu savu varēšanu. Šobrīd jau lēnām visi, kam ir iespējams pāriet uz dabīgo laukumu, kas futbolu padarīs vēl interesantāku un skatāmāku. 

Vai liepājniekiem izdosies reabilitēties par sezonas pirmo zaudējumu un savākt 3 punktus savu skatītāju priekšā? 

Tiekamies stadionā ! 

 

Author: fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis