“Optibet” futbola Virslīgas spēlē, kurā uz komandtiltiņa tika aizvadīts Aleksandra Starkova un Mariana Pahara duelis, piektdien “Liepāja” savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica “Jelgavu”, izkļūstot no kopvērtējuma pēdējās vietas.

Pirmajā puslaikā bija maz ļoti labu vārtu gūšanas momentu. Tajā “Jelgava” izveidoja labu standartsituāciju, kamēr “Liepājai” bija Mārtiņa Ķigura tālsitiens. Arī otrais puslaiks sākās mierīgi, tomēr 68. minūtē “Liepājai” izdevās izvirzīties vadībā – Jānis Ikaunieks izpildīja soda sitienu un Sedinā Keitā sita precīzi ar galvu.

Pēc gūtajiem vārtiem spēle kļuva arvien aktīvāka, tomēr tāpat arī atlikušajā mačā labākas vārtu iespējas bija tieši mājiniekiem. Tā 81. minūtē otros vārtus gandrīz guva Kristians Damians Torress, sitot bumbu gar pašu vārtu stabu, bet spēles beigās liepājnieki izskrēja pret tukšiem vārtiem, tomēr beigās tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

Starkovs aizvadīja trešo spēli pie “Liepājas” stūres un pirmajos divos tā nebija spējusi gūt vārtus un atkrita pat uz pēdējo vietu līgā. Kaut “Metta” piektdien izcīnīja punktu pret līderi RFS, pēc “Liepājas” uzvaras tā kopvērtējumā atkrita uz pēdējo pozīciju.

“Jelgavas” treneris Marians Pahars tieši Starkova vadībā izauga par futbolistu, kurš nonāca Anglijas Premjerlīgā, un tieši Starkova vadībā Pahars izauga par treneri, kurš vadīja Latvijas valstsvienību, turklāt stājoties tieši Starkova vietā. Interesantā kārtā pēc tam Pahara vietā atkal nāca tieši Starkovs, kurš paspēja neilgu laiciņu arī pastrādāt kā Pahara asistents. Šī bija pirmā reize, kad Pahars un Starkovs satikās pretējās nometnēs Virslīgas mačā.

 

Liepāja – Jelgava 1:0 (0:0)
Goals: Keitā 68′
Yellow cards: Ikaunieks – Bidzinašvili, Rašo
Liepāja: Raļkevičs, Jurkovskis, Ikaunieks, Fraidejs (Torress, 74.min.), Spartaru (Ziemelis, 69.min.), Žuļevs, Hilario, Ivanovs, Ķigurs (Delgado, 57.min.), Tobers, Keitā.
Jelgava: Māliņš, Emsis (Hvoiņickis, 47.min.), Rode, Fernandess, Rašo, Bidzinašvili (Panteli 87.min.), Osipovs, Redjko, Eisdens, Lazdiņš, Šarifi (Vorobjovs, 46.min.).
Referee: Vitālijs Spasjonņikovs

Author: fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis