“Viensviens.lv” Latvijas kausā potenciālo Liepājas derbiju atcēla RFS, ceturtdaļfināla spēles pēdējās minūtēs atspēlējoties un izraujot uzvaru pār “Liepāju” ar 2:1. Abus vārtus rīdzinieki guva divu minūšu laikā, ar uzvaras sitienu izceļoties Darko Lemajičam, kurš līdzīgā manierē sarūgtināja arī valmieriešus.

Pēc vairāku spēļu izlaišanas un netikšanas komandas pieteikumā, šoreiz starta sastāvā tika izlaists Aleksandra Starkova melnajā sarakstā iepriekš nonākušais Jānis Ikaunieks, kuram kādu brītiņu nācās pavadīt ar “Liepājas” dublieriem. Ikaunieks sākumsastāvā ieņēma Mārtiņa Ķigura vietu. Tāpat rezervē tika atstāts Vugars Askerovs. Savukārt RFS rindās laukumā bija praktiski labākie spēki, par maziņu pārsteigumu vart uzskatīt tikai Andrija Kaluderoviča un Dāvja Ikaunieka došanos starta vienpadsmitniekā.

 

Mača pašā sākumā sāpīgu sitienu pa kājām saņēma Dodo, kuram bija nepieciešama medpersonāla palīdzība, taču brazīlis pēc pāris mirkļu atelpas atgriezās laukumā. 12. minūtē pēc stūra sitiena ar galvu vārtus centās gūt Ikaunieks, bet bumba pēc rikošeta nokrita pie kājām “Liepājas” aizsargam Saidinam Keita, kurš ar papēdi sita bumbu Dmitrija Grigorjeva sargātajos vārtos. “Liepājas” aizsargs nosvinēja izvirzīšanos vadībā ar 1:0, uzmetot ritentiņu. Tādējādi mājinieki veiksmīgi uzsāka spēli, ievirzot to sev labvēlīgā gultnē.

RFS savus uzbrukumus veidoja caur labo malu, kur Roberts Savaļnieks un Tomāšs Šimkovičs centās ar tālajām piespēlēm atrasts savus uzbrucējus soda laukumā. Vairākkārt mājinieki pārkāpa noteikumus un 42. minūtē rīdzinieki varēja izpildīt soda sitienu no visai tālas distances. No Valentīna Raiļkeviča rokām bumbu izsita Edvīns Girdvainis un tā ieleca vārtos. Pēc ļoti pamatīgiem liepājnieku protestiem Artis Ķēniņš izšķīrās par vārtu neieskaitīšanu. Puslaiks noslēdzās ar konfliktu un abpusējiem brīdinājumiem Raiļkevičam un Darko Lemajičam.

Otrā puslaika pirmajās divdesmit minūtēs labākā iespēja uz rezultāta starpības palielināšanu bija pirmo vārtu autoram Keita, kurš ar galvu mēģināja raidīt sitienu pēc stūra. Bumba palidoja nedaudz garām viesu vārtiem, saglabājot RFS labas izredzes uz atspēlēšanos. Pie savas debijas liepājnieku rindās puslaika vidū tika Kouake Kuadio – 30 gadus vecais Kotdivuāras uzbrucējs.

 

No spēles RFS ar vārtu gūšanu neveicās, taču talkā nāca standarti. Pēc stūra sitiena bumbu vārtos ar galvu raidīja uz maiņu nākušai RFS aizsargs Aleksandrs Solovjovs, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Līdzīgi kā pret valmieriešiem astotdaļfinālā, RFS futbolisti atkal labāko sniegumu rādīja uz mača beigām. Uzreiz pēc rezultāta izlīdzināšanas rīdzinieki metās uz priekšu un atkal par galveno varoni kļuva Darko Lemajičs, kurš ar galvu sita bumbu vārtos un nokārtoja RFS panākumu ar 2:1.

Šobrīd zināmas trīs no četrām Latvijas kausa pusfinālistēm. Pēdējo ceļazīmi savā starpā 1. septembrī sadalīs Latvijas čempione “Riga” un 1. līgas līdervienība “Tukums-2000”. RFS pievienojas šodien pusfinālu sasniegušajai “Jelgavai” un iepriekš otrās līgas komandu dueli uzvarējušajai “Karostai”. Arī iepriekšējās divās sezonās RFS tika līdz kausa pusfinālam, bet finālu rīdziniekiem vēl nav izdevies sasniegt.

“Liepāja” – RFS 1:2 (1:0)
Goals: Keita 12′ – Solovjovs 86′, Lemajičs 87′
Yellow cards: Tobers, Raļkevičs – Girdvainis, Lemajičs, Šimkovičs
Liepāja: Raiļkevičs, Žuļevs, Ivanovs, Keita, Spataru, Ikaunieks, Čudars, Tobers, Strumia, Fortešs (Kuadio 70′), Dodo (Fraidejs 80′).
RFS Grigorjevs, Savaļnieks, Jagodinskis, Girdvainis, Sorokins (Solovjovs 72′), Šimkovičs (Kuadio 90′), Blagojevičs, Cigaņiks, Ikaunieks (Siņeļņikovs 77′), Kaluderovičs, Lemajičs.
Referee: Artis Ķēniņš

Author: sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis