“Optibet” futbola Virslīgā pulksten 18:00 šovakar norisināsies pēdējā 20. kārtas spēle, kurā karstā “Liepāja” uzņems “Mettas” futbolistus. Liepājnieki Virslīgā nav zaudējuši jau sešas spēles pēc kārtas, uzvarot pēdējos trīs mačus.

Dmitrija Mološa trenētās “Liepājas” pārbūvi šosezon var uzskatīt par noslēgušos un šovakar kurzemnieki savās mājās tiksies ar Andra Riherta vadīto “Mettu”. Lai gan vienu brīdi sezonas laikā liepājnieki bija nokrituši līdz pārspēļu zonai, teju viesiem jau komandu šosezon norakstot, taču sastāva izmaiņas nesušas rezultātus. “Liepāja” strauji uzlekusi līdz sestajai pozīcijai un šodien uzvaras gadījumā var apsteigt “Spartaku”, nonākot viena punkta attālumā līdz ventspilniekiem. Rezultatīvi “Liepājas” rindās iesaistījušies Baltkrievijas futbolisti Valērijs Garbačiks un Jevgeņijs Berjozkins, katrs jau gūstot pa diviem vārtiem. Kamēr “Liepāja” nav zaudējusi jau sešus mačus pēc kārtas, “Metta” nav uzvaras garšu baudījusi jau piecos mačos pēc kārtas. Pēdējā kārtā mettiešiem izdevās gūt punktu pret jūramlniekiem, pārtraucot četru zaudējumu sēriju. “Mettai” punkti ir ļoti vajadzīgi, jo pēc vakardienas “Jelgavas” uzvaras zaļibaltie noslīdējuši uz negribēto pārspēļu pozīciju turnīra tabulas devītajā vietā.

“Metta” ar bumbām centīsies apgādāt savu galveno bombardieri Raimondu Krolli, kurš šajā sezonā sakrājis deviņus vārtu guvumus. Zināmas problēmas “Mettai” būs aizsardzības līnijā, jo sakrāto dzeleno kartiņu dēļ spēle jāizlaiž Frenklinam un Rendijam Šibasam, taču laikā nākusi Lukmana Zakari atgriešanās no īres Spānijā, kas palīdzēs komandas aizsardzībai. Ja iepriekš visa “Liepājas” uzbrukuma spēle balstījās uz Artūra Karašauska darbībām, kurš izcēlies ar astoņiem precīziem sitieniem un vēl astoņu vārtu guvumu noorganizēšanu, tad tagad radošu spēlētāju liepājnieku vidējā līnijā ir vairāk. Talkā nākuši no “Ventspils” iegūtie papildspēki Eduarda Tīdenberga un Ingara Stugļa personās.

Spēli no Liepājas pulksten 18:00 translēs Sportacentrs.com televīzija.

Author: sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv