“Optibet” futbola Virslīgā sestdien zaudējumu piedzīvoja “Riga” futbolisti, piekāpjoties “Liepājai” ar rezultātu 0:1. Šāds iznākums teju izslēdz pēdējo trīs sezonu čempionvienību no cīņas par šī gada Virslīgas titulu. “Liepājas” uzvaras vārtus pēc eksalentas Mārtiņa Ķigura piespēles guva Mihails Gordeičuks.

# “Liepājas” komandu šajā spēlē laukumā veda Mārtiņš Ķigurs, kuram spēlē pret trīskārtējo valsts čempioni bija uzticēts komandas kapteiņa apsējs. Aizsardzības centra līniju “Liepājai”, diskvalifikāciju dēļ no malas spēli vērojot pamatsastāva vīriem, balstīja Milošs Ostojičs un Oļegs Veretilo. Tikmēr “Riga” nedaudz pārsteidza ar Raivja Ķirša sūtīšanu sākumsastāvā. Tāpat laukumā tika Besars Halimi, kurš bija ļoti neapmierināts par palikšanu uz rezervistu soliņa kausa pusfinālā.

 

# Salīdzinoši ar pēdējām spēlēm, “Liepāja” darbojās ar augstāku presingu, neļaujot pretiniekiem sevi piespiest pie soda laukuma. “Riga” futbolistiem pirmajās divdesmit minūtēs bija bumbas kontroles pārsvars, taču vidējā zonā galvaspilsētas komandai nesanāca pārvarēt pretinieku pretestību, paliekot bez labām vārtu gūšanas iespējām.

# Cīņas 24. minūtē Kurzemes komandai bija izcila iespēja gūt spēles pirmos vārtus. Milans Mirosavļevs cīņā ar Kamilo Saisu aizskrēja līdz pretinieku soda laukumam un varēja izpildīt sitienu no ļoti bīstamas pozīcijas. Serbu futbolistam gan vārtu guvumu laupīja Roberts Ozols, kurš pamanījās pārvirzīt “Liepājas” uzbrucēja sisto bumbu pāri vārtu pārliktnim. Divas minūtes vēlāk arī baltkrievu veterāns Mihails Gordeičuks varēja gūt vārtus, taču viņa sistā bumba aizripoja garām vārtu stabam.

# “Riga” savus uzbrukumus pirmajā puslaikā veidoja ar centrējumiem, cenšoties atrast savus spēlētājus soda laukuma vidū. Lai gan līdz bumbām galvaspilsētas komandas spēlētāji aizsniedzās, taču nevienu patiesi bīstamu sitienu uz Krišjāņa Zviedra sargātajiem vārtiem izdarīt neizdevās. “Riga” futbolistiem labas vārtu gūšanas situācijas neveidojot, bet “Liepājai” savas iespējas aizlaižot vējā, pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

 

# Līdz šim neredzētu risinājumu uz spēles otro puslaiku izvēlējās Saško Poposkis, kurš Armandu Pētersonu sūtīja laukumā kā malējo uzbrucēju, nevis malējo aizsargu. Vēlāk arī Vladislavs Fjodorovs laukumā devās kā malējais uzbrucējs, nevis aizsardzībā kā “Riga” rindās pēdējos gados bija ierasts. Tādējādi abi šie futbolisti spēlē pret “Liepāju” atgriezās pie saknēm – spēlēšanas uzbrukuma līnijā.

# Otrā puslaika vidū “Riga” veidoja asus uzbrukumus, meklējot to noslēdzējus soda laukumā. Tomēr uzcītīgi situāciju pie saviem vārtiem vaktēja gan Oļegs Veretilo, gan Jevgeņijs Berjozkins. “Riga” futbolistiem aizraujoties ar uzbrukumiem, spēles 69. minūtē viesi aizskrēja pretuzbrukumā. Ķigurs no kreisā flanga veica piespēli, kas ar augstu arku nonāca soda laukumā pie Gordeičuka, kurš ar pirmo pieskārienu raidīja bumbu garām Ozolam, izvirzot “Liepāju” vadībā ar 1:0.

# Mājinieku uzbrukumu centieni turpināja veidoties ar centrējumiem, taču liepājnieki tika ar šiem rīdzinieku mēģinājumiem galā. “Liepājas” vārtu vīram Zviedrim galvenokārt nācās iesaistīties spēlē ķerot paralēli vārtiem raidītās bumbas otrajā stāvā un izejot pretī pārāk tālu raidītajām “Riga” spēlētāju veiktajām piespēlēm. “Liepājas” vārtiem paliekot neieņemtiem, kurzemnieki no “Skonto” stadiona aizbrauca ar trīs punktiem un rezultātu 1:0.

 
 

# Ar šo neveiksmi “Riga” padarīja cīņu par ceturto čempiontitulu pēc kārtas par praktiski “neiespējamo misiju”. No RFS rīdziniekus šķir deviņi punkti, bet trīskārtējai čempionei vēl divreiz jācīnās ar RFS un divreiz jākrusto šķēpus ar “Valmieru”. Tikmēr RFS bez cīņām ar “Riga” palikusi viena cīņa ar liepājniekiem, kā arī virkne ar mačiem pret komandām, kas turnīra tabulā atrodas zem viduslīnijas.

“Riga” – “Liepāja” 0:1 (0:0)
Goals: Gordeičuks 69′
Yellow cards: Krapuhins, Vakulko, Brizola – Tkačuks, Ostojičs, Šabala
Riga: Ozols – Kamešs, Paurevičs (Andresons 46′), Saiss (Saveljevs 88′), Ngondā – Ķiršs (Fjodorovs 58′), Piščevičs, Halimi (Brizola 46′), Džurišičs (Pētersons 46′), Vakulko – Krapuhins.
Liepāja: Zviedris – Veretilo, Ostojičs, Pedroso – Lazarevičs, Berjozkins, Tkačuks (Ukpa 85′), Hvoiņickis – Gordeičuks (Baga 76′), Mirosavļevs (Šabala 85′), Ķigurs (Kārkliņš 85′).
Referee: Vitālijs Spasjonņikovs

Author: sportacentrs.com

FOTO : fkliepaja.lv