Sestdien, 10. februārī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli. Tamaza Pertijas komanda tikās ar Gruzijas klubu FC “Kolkheti-1913” (Poti). Mūsu komanda panāca pelnītu uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:1)! Divus vārtus iesita pussargs Moustapha Diaw – apsveicam, labais! Pirmā uzvara treniņnometnē Turcijā – tas vienmēr ļoti patīkami, pozitīvas emocijas vienmēr ļoti svarīgas. Papriecājās, apsveica cits citu un aizmirsa – turpinām gatavošanos.

Spēļu grafiks mūsu komandai treniņnometnē ļoti blīvs, un saprotams, ka ļoti sarežģīti spēlēt ik pēc divām dienām. Slodze ļoti nopietna, nākas parādīt sevi uz noguruma fona. Neko nepadarīsi, tāda ir futbola dzīve treniņnometnē. Ciet, strādā un izpildi visu, ko saka treneri.

Šodien pretiniekos mums bija komanda, kura šajā sezonā spēlēs Gruzijas čempionāta augstākajā līgā. Pilnībā simpātiska komanda, mīl ilgu darbību ar bumbu, organizēta un gudri uzbrūkoša. Pirmajā puslaikā, jāatzīst, FC “Kolkheti-1913” izskatījās interesantāk un tai piederēja pārsvars. Mums spēle nesanāca, gandrīz pavisam neturējās bumba, spēlētāji nevarēja noķert ritmu, daudz kļūdījās vienkāršās situācijās. Lūk kad noguruma fons izvirzījās pirmajā plānā.

Ilgi nekā asa pie abu komandu vārtiem neradās. Cīņa, vājo vietu meklējumi, pozicionālas saķeršanās puslaika vidū. Atpūsties un gaidīt otro puslaiku komandām vajadzēja pie rezultāta 0:0, bet pretinieks tomēr negaidīti guva vārtus pašās beigās. Ne slikts uzbrukums, bet mēs ar to it kā tikām galā, likās viss, epizode beigusies. Bet tomēr nē: patrāpījās uzreiz vairāki kļūmīgi rikošeti, un sitiens tālajā stūrī – 0:1.

Tamazs Pertija, starp citu, pirmajā puslaikā gandrīz neko neteica priekšā spēlētājiem (retums, piekritīsiet!), protams, nevarēja būt apmierināts ar to, ka pietrūka pienācīga agresija un vispār enerģija. Jā, smagi, bet kad tu jau laukumā, tas jau nevienu neuztrauc. Otrajam puslaikam bija jābūt citādam.

Tas pilnībā citāds kā reiz arī sanāca. Pagāja pilnībā zem mūsu diktāta. Acīmredzami nāca par labu maiņas, taktiskie pārkārtojumi. “Liepāja” iekustējās daudz labāk, kļuva labā nozīmē nekaunīga un enerģiska. Izcēlās Eduards Tīdenbergs, kura pieredze un aukstasinība nomierināja komandu un ievirzīja to vajadzīgajā spēles tecējumā. Nerunājot jau par pussarga firmas piespēlēm: katrs Tīdenberga centrējums sēja paniku Poti komandas aizsardzībā. Ļoti cienīgi spēlē iegāja asie Danila Patijčuks, Arams Bagdasarjans un Armans Muradjans. Malači, puiši, nesamazināt apgriezienus – paciest un kapāt!

Viss ātri izmainījās. Mēs noslēdzām zonas, mēs sākām sevi piedāvāt, mēs sākām draudēt. Un loģiski iesitām. 65. minūtē uzbrukums bija varens, piedalījās daudzi, bija pat Muradjana šāviens pa pārliktni. Bet iznākumā iesita nenogurdināmais Moustapha Diaw: savāca bumbu, ieturēja skaistu pauzi, apmāīja aizsargu un mierīgi raidīja bumbu apakšējā stūrī – 1:1!

Pēc 13 minūtēm viņš atzīmējās ar dubli. Un atkal klasiska sadarbība labajā flangā: Tīdenbergs un Muradjans teicami tika galā ar sedzējiem. Muradjans turpināja ar klasisku piespēli uz tālo vārtu stabu, kur Moustapha Diaw prasmīgi noslēdza – 2:1! Labais, Moustapha, centība un kaisle laukumā vienmēr nes augļus!

Izglābties FC “Kolkheti-1913” variantu nebija, mēs pilnībā kontrolējām spēli. Viens nepatīkams soda sitiens, lūk, arī viss, ko pretinieks izveidoja otrajās 45 minūtēs. Vispirms jau tādēļ, ka “Liepāja” nospēlēja citā līmenī koncentrācijā un gribēšanā.

Apsveicam mūsu līdzjutējus ar uzvaru! Vienmēr ļoti patīkami, ka smags darbs nes rezultātu. Kad atnes labvēlīgas emocijas. Tas ir ļoti svarīgi. Bet svarīgi un vajadzīgi ātri par uzvaru aizmirst. Rezultāts patreiz otršķirīgs, kā pie uzvaras, tā arī pie zaudējuma. Tādēļ, ka katru dienu vajag pilnveidoties un pielikt. Nu bet ja sāksi ilgi priecāties par panākumu, tad par progresu var aizmirst. Lūk, tas kā reiz ir nepieļaujami.

Sastāvs pirmajā puslaikā: Kurakins, Fals, Chernozub, Sane, Grīnbergs, Ivanovs, Hanada, Diaw, Doudou, Dodo, Bagdasarjans

Uz maiņu otrajā puslaikā izgāja: Tīdenbergs, Uldriķis, Khorkheli, Muradjans, Patijčuks, Sharpar.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv