Pēdējā spēle martā prieku mums neatnesa. Bet nedrīkst krist panikā un zaudēt pārliecību. Par to ļoti pareizi teica FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija pēc mača preses konferencē.

FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija, komentārs pēc mača:

– Apsveicu pretinieku ar uzvaru, laba, spēcīga komanda, mums bija smagi. Pat neskatoties uz to, ka mēs ļoti nopietni gatavojāmies, daudz izzinājām pretinieku un sīki pētījām viņa spēli. Puiši ļoti centās, sitās, bet klase ir klase – ar vienu vēlēšanos nepietiek, lai panāktu rezultātu. Viesi skaisti uzplēsa mūsu aizsardzību, bija daudz “standartu”, izveidoja labus momentus. Pietiekami ilgi mēs noturējām spiedienu, bet, diemžēl, pagaidām mums pietrūkst kvalitātes, lai pilnībā tiktu galā ar tādu spiedienu.

Protams, mēs esam stipri sarūgtināti, bet nekādas panikas nav. Saprotu, ka tā ir līdzjutējiem, bet piedāvāju nomierināties – viss būs kārtībā, bet tikai ātri tas futbolā nekad nenotiek. Nav iespēju, ka tādu futbolu, kuru es gribu redzēt, mēs parādīsim uzreiz. Nē, tā nenotiek – vajadzīgs laiks. Vajadzīga pacietība un atbalsts. Apstiprinu, ka nav neviena, kas gribētu izlabot situāciju tik pat stipri un ātri, kā mūsu treneru štābs. Mēs 24 stundas diennaktī domājam par to, kā kļūt labākiem. Kad atbalsta, no tādas situācijas, protams, vieglāk tikt ārā, bet ja atbalsta nav…

Bet esmu pārliecināts, ka mēs vienalga obligāti tiksim ārā, un man personīgi vienalga ko un kurš saka, kādu kritiku izlej. Pats galvenais, ka mēs paši zinām, cik lielu piepūli katru dienu veltam. Visi – vadība, spēlētāji, treneri, administrācija, visi. Darām visu iespējamo, lai FK “Liepāja” spēle kļūtu labāka un spēcīgāka. Un mēs zinām, ko mums vajag darīt!

Kā gatavojāties mačam garās pauzes laikā?

– Akcents bija uz savstarpējo sapratni, uz komandas darbībām. Tas kā reiz izceļ RFS – viņi laukumā viens otru saprot lieliski. Pastrādājām mēs kvalitatīvi, nospēlējām vērtīgu pārbaudes spēli, kurā daudz kas sanāca labi. Bet, protams, tad nebija tāda spiediena, kā spēlē ar RFS.

Sešas izmaiņas starta sastāvā.

– Jā, daudzu iemeslu dēļ nepieciešams meklēt dažādus variantus. Daudzi spēlēja pārbaudes spēlē, pievienojām Ziemeli, kurš šodien spēlēja ļoti labi. Lūk, starp citu, lielisks piemērs: Liepājas audzēknis, kurš pierāda, ka tiešām pelnījis iespēju. Rudiks spēlētu arī agrāk, ja ne trauma.

Dodo labā aizsarga lomā. Negaidīti.

– Drīzāk to var nosaukt par likteņa ironiju. Tīdenbergs šajā pozīcijā diskvalificēts. Černozubs lauzis kāju, bet Faije nesen salauza roku. Tā kā mums, pēc būtības, vienkārši nācās likt tur Dodo, un viņš spīdoši tika galā ar uzdevumu. Jūs ievērojāt šodien Emersonu, vienu no labākajiem mūsu čempionāta spēlētājiem?! Un es arī neievēroju. Tas ir Dodo nopelns, un esmu viņam ļoti pateicīgs par profesionālismu. Liec viņu aizsardzībā, bet viņš nevienu vārdu nesaka, ka tā nav mana pozīcija – izgāja un nospēlēja teicami.

Nākamais mačs pavisam drīz, un pretinieks “Riga”. Kas pats galvenais tagad pie gatavošanās?

– Psiholoģija. Acīmredzams, ka psiholoģiski patreiz mēs neesam labākajā stāvoklī. Pirmām kārtām spēlētājiem nepieciešams iedvest pārliecību. Svarīgi, lai katrs mūsu spēlētājs akurāti saprastu – mēs noteikti varam un būsim labāki, un visa cīņa priekšā.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv