FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija stāsta par spēli ar “Riga” FC, par 18 gadīgo debitantu Alanu Kangaru un skaidro situāciju ar līdzjutējiem.

FK “Liepāja” galvenais treneris Tamazs Pertija, komentārs pēc mača:

– Man spēle patika, sevišķi otrais puslaiks. Nerunāju par rezultātu, tas apmierināt, protams, nekādi nevar, runāju tieši par spēli. Tāda jautra, mēs drosmīgi gājām uzbrukumā, izveidojām pietiekami daudz labu momentu, bet, diemžēl, atkal neizdevās iesist. Ļoti nepatīkami ielaist uzreiz trīs vārtus no “standartiem”, divas pendeles un stūra sitiens – tas ir ļoti daudz. Protams, pa trīs dienām psiholoģiskajā plānā neko principiāli neizmainīsi, pagaidām tas jūtams. Bet kopumā man nav par ko pārmest saviem futbolistiem, pēc spēles es viņiem pateicos par pašatdevi un vēlēšanos sisties. Viņi visi arī stipri pārdzīvo un dara visu, ko var.

Pēc pirmā puslaika komanda kardināli pārkārtojās taktiski.

– Protams, mēs sākām spēlēt ar diviem uzbrucējiem, ar trīs centra aizsargiem. Spēli sākām pārāk sasaistīti, bija pārāk daudz cieņas pretiniekam – vajadzēja atbrīvoties no spriedzes. Pēc pārtraukuma tas izdevās, sākām spēlēt drosmīgāk, sanāca kvalitatīvi izgājieni no aizsardzības uzbrukumā, izveidojām momentus – tādēļ es paliku apmierināts ar otro puslaiku. Kopumā, mēs turpinām meklēt optimālos variantus, un, kā man liekas, ar katru spēli sanāk arvien labāk.

Divas pendeles tika nozīmētas epizodēs ar Dodo dalību.

– Tas viss no milzīgās vēlēšanās tikt pie bumbas, atņemt to. Dodo visās laukuma daļās visu dara ar maksimālu atdevi, vienmēr labā nozīmē ļoti uzvilkts. Nezinu, bija tur pendeles, bet ja tiesnesis nolēma un vēl VAR skatījās, tātad, bija.

Kādēļ pieteikumā nebija Kucijas un Falla?

– Viņi traumēti.

Virslīgā debitēja 18 gadīgais Kangars.

– Jā, apsveicu viņu ar debiju – man viņa spēle ļoti patika, malacis. Pat negaidīju, ka Alans būs tik aukstasinīgs un pārliecināts. Tāda miera pietrūka šodien daudziem viņa partneriem. Kārtējo reizi mūsu jaunie vietējie spēlētāji brīnišķīgi sevi parāda. Nedaudz sliktāk nospēlēja Ziemelis, pārliecības viņam kā reiz pietrūka, tādēļ Rudiku nomainījām.

Nākamie pretinieki “Auda” un “Valmiera”. Patreiz tās ir viena līmeņa komandas ar “Liepāju”, vai nē?

– Provokatīvs jautājums, nezinu kāds patreiz kuram līmenis. Cik bijuši gadījumi agrāk, kad komandas ļoti slikti startējušas, bet pēc tam veikušas garas uzvaru sērijas?! Jā, patreiz “Valmiera”, RFS, “Riga” līderos, tas apstiprina, ka tās spēcīgas. Un vēl arī “Daugavpils” teicami startēja, un “Tukums”, bet mēs, lūk, ļoti slikti. Tas ir fakts, un nav jēgas patreiz spriest par komandu līmeni.

Kā attiecaties pret to, ka FK “Liepāja” līdzjutēji veikuši, teiksim tā, klusējošu protestu?

– Nekādu problēmu, tā ir viņu pozīcija, attiecos pret to ar cieņu. Lai dara tā, kā uzskata par vajadzīgu. Man gribas izdarīt tā, lai mūsu spēle nestu viņiem prieku. Jā, pagaidām nesanāk, tādēļ viņiem ir pamats pretenzijām. Nekādā gadījumā līdzjutējus nenosodu, tādēļ, ka saprotu, ka komanda patreiz vēl nevar dot rezultātu. Jebkura komanda kādā momentā piedzīvo kritumu, FK “Liepāja” tas patreiz. Iepriekšējā reizē es runāju par atbalstu, tādēļ, ka pēc manām domām, komandu vajag atbalstīt vienmēr – gan labos periodos, gan, vēl jo vairāk, sliktos. Pasvītroju, ne jau man vajadzīgs atbalsts, bet vispirms spēlētājiem. Tā rīkojas dedzīgi fani, un, starp citu, viņi mūsu komandai ir? Ir, jā? Labi. Vienkārši es viņus neredzu, bet jebkurā gadījumā novēlu katram veselību, un lai pēc iespējas ātrāk FK “Liepāja” spēle nestu viņiem prieku.

Foto – Riga FC

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv