Stipe Vučurs, aizsargs, kuru nav iespējams neievērot. Tikt galā ar šādu spēlētāju ir ļoti grūti jebkuram pretiniekam, vēl arī tādēļ, ka, bez gabarītiem, Stipem piemīt milzīga pieredze, brīnišķīga spēles izpratne, un vēl aukstasinība un uzticamība. Horvātu futbolista nopelns pirmajā FK “Liepāja” uzvarā ļoti liela. Kā tā kļuva par realitāti? Stipe stāsta par to uzreiz pēc mača.

Stipe, apsveicu ar ilgi gaidīto uzvaru. Tā bija ļoti smaga spēle.

– Jā, pilnīgi pareizi. Pēc neveiksmēm startā izjutām stipru psiholoģisko spiedienu, ar ko vienmēr nav vienkārši tikt galā. Bet mēs ļoti nopietni gatavojāmies, un tagad esam ļoti priecīgi, ka izdevās uzvarēt un pārtraukt neveiksmju sēriju. Skaistu futbolu mēs, protams, neparādījām, bet svarīgāk, ka parādījām raksturu un bijām vienota komanda.

Skaists futbols mums šodien nebija vajadzīgs?

– Protams, pirmām kārtām mums bija vajadzīgi punkti. Mums ir jauna komanda, un šie trīs punkti ļoti vajadzīgi pārliecībai.

Nosauc galvenos iemeslus, kuri palīdzēja uzvarēt.

– Bez šaubām, galēja pašatdeve un savstarpēja palīdzība katrā laukuma daļā. Mēs bijām Komanda, mobila un kopīga. Tie ir uzvaras atslēgas faktori.

Jūtama pa īstam kaujinieciska noskaņa?

– Jā, neapšaubāmi. Komandas gars šodien nozīmēja ļoti daudz. Tas obligāti palīdzēs mums nākamajās spēlēs, galvenais, tāpat turpināt.

Tu jaunajā komandā pavisam neilgu laiku, bet tas vienmēr smags periods. Saproti partnerus arvien labāk?

– Ne tikai es nesen spēlēju FK “Liepāja”, bet arī daudzi citi puiši. Mēs, pēc būtības, vispār veidojam jaunu komandu, bet tas vienmēr sarežģīts un garš process. Bet vērojams, ka ar katru dienu saprotam viens otru arvien labāk, un uzvara pār “Audu” to apstiprina.

Kā tev liekas, mūsu komandai nopietns potenciāls?

– Man par to šaubu nav. Komandai radīti visi apstākļi, mums spēcīgs treneru štābs, labi un dažāda plāna spēlētāji. Bet futbolā vienmēr vajag laiku. Tādēļ mums jāsaglabā pacietība un jāturpina daudz strādāt jebkurā sezonas periodā. Tādas uzvaras, kā šodien, ļoti palīdz, un es ceru, ka mums arī turpmāk būs veiksmīgas spēles un mēs turpināsim krāt punktus. Noskaņoti tikai uz to!

Interesants tavs vērtējums par Latvijas čempionātu kopumā. Lai arī vien piecas spēles nospēlētas, bet tomēr.

– Līmenis ļoti cienīgs, uzvarēt turnīrā ļoti grūti. Visi cīnās no pirmās minūtes līdz pēdējai, daudzās komandās sapulcināti teicami izpildītāji. Variet man ticēt, ka nekā viegla Latvijas čempionātā noteikti nav.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv