Spēles galvenais varonis pēc fināla svilpes priecīgi un silti smaidīja. Luka Silagadze, kura brīnišķīgais sitiens atnesa FK “Liepāja” ļoti svarīgos trīs punktus, spriež par maču un jau gaida karsto derbiju.

Luka, nešaubos, tev tas bija īpašs mačs.

– Neapšaubāmi. “Valmiera” FC man īpaša komanda, te es aizvadīju trīs brīnišķīgus gadus. Protams, atbraukt šeit citas komandas spēlētāja lomā ļoti neparasti, bet tāda ir futbola dzīve.

Pret bijušo komandu gribējās izdarīt kaut ko neaizmirstamu?

– Protams, pirms tādām spēlēm vienmēr domā par kaut ko tādu. Gribas iesist, gribas vēlreiz visiem parādīt, ka futbolists Silagadze kaut ko prot. Pēc manām domām, šodien man tiešām izdevās izdarīt kaut ko tādu, ko atcerēsies līdzjutēji. (Smaida).

Tiešām, visiem dāvanā tavs firmas soda sitiens. Sitiens no kategorijas “Luka-magic”!

– Ko es varu teikt?! (Smaida). Tas ir mans darbs – iesist vārtus. Liekas, sanāca pietiekami skaisti.

Spēle bija smaga. Kas bija pats grūtākais?

– Jā, bija smagi, bet šeit visiem pretiniekiem ļoti smagi. Atcerieties, šeit pavisam nesen zaudēja “Riga” FC. Vispirms no mums prasījās maksimāla spēles disciplīna – uz visiem 110 procentiem. Kad mēs izpildām uzstādījumu un pilnībā atdodam visus spēkus, tad spējīgi uzvarēt jebkuru komandu. Šodien visi to atkal ieraudzīja.

Valmierā tu atkal daudz laika pavadīji aizsardzībā. Atzīsties, tava īstā pozīcija – aizsargs, mēs vienkārši par to nezinājām!

– (Smejas). Tagad nezinu, kāda mana pozīcija! Es esmu profesionāls futbolists, kur treneris mani nolēmis izlikt, tur es arī spēlēju un cenšos dot komandai maksimumu labuma. Galvenais, komandas uzvara, bet pozīcija laukumā nav tik principiāla.

Vārti kļuva par spēles rotu. Bet arī tavs saulainais smaids arī kļuva par rotu, vēl jo vairāk tādā sliktā laikā.

– Paldies, bet te tagad pēc spēles var atļauties smaidīt. Līdz spēlei mēs bijām ļoti nopietni, sapratām, ka mūs gaida ļoti smaga spēle. Bet tagad uzvara, tās vienmēr ir pozitīvas emocijas, prieks, ar to gribas dalīties ar visiem visapkārt. Kādēļ nesmaidīt, kad labs noskaņojums?!

Piekrītu. Bet ļoti ātri atkal jābūt nopietniem. Jau ceturtdien derbijs. Tas būs ļoti karsti?

– Bez šaubām. Brīnišķīgi saprotam, ka mūs gaida spēle, par kuru visi līdzjutēji Liepājā runā jau sen. Ažiotāža noteikti būs stipra. Mēs ļoti nopietni gatavosimies, tagad galvenais ātri atjaunoties. Domāju, tas būs ļoti interesants derbijs.

Esmu pārliecināts, tu redzēji “Grobiņas” mačus, ļoti interesanta un bīstama komanda.

– Jā, piekrītu. Komandai daudz emociju, virslīgas debitants ļoti grib sevi parādīt no labākās puses, tas ir dabīgi. Daudz labu futbolistu, spēlē disciplinēti, komandu labi atbalsta līdzjutēji. Nav pārsteidzoši, ka “Grobiņa” jau savākusi daudz punktu, jebkuram pretiniekam ar to grūti spēlēt.

Ko mums vajag, lai uzvarētu derbijā?

– To, kas bija spēlēs ar “Audu” un “Valmieru”. Pats galvenais – disciplīna un galēja pašatdeve.

Un vēl nemaisītu tāds soda sitiens, kā Valmierā…

– Ja būs tāda iespēja, obligāti vēl iesitīšu tādu sodu, nav problēmu.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv

Foto – Valmiera FC