Svētdien, 28. aprīlī, FK “Liepāja” futbolisti aizvadīja kārtējo Latvijas čempionāta spēli. “TonyBet Virslīga” devītās kārtas ietvaros Tamaza Pertijas komanda viesos tikās ar klubu BFC “Daugavpils”. Saspringtā un interesantā spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Pirmais riņķis noslēgts, un sanāca tas mums, protams, ļoti neveiksmīgs. Nesūkstīties un nepadoties! Mums pienākas otro riņķi nospēlēt pilnīgi savādāk.

Spēle Daugavpilī – tas vienmēr ir pārbaudījums uz noturību. Daugavpilieši šajā sezonā spēlē ļoti cienīgi, un tas nedrīkst pārsteigt. Viņi jau vispār kātrā sezonā spēlē cienīgi, un jau šajā sezonā no viņiem cietuši uzreiz vairāki favorīti. Tā kā varēja nešaubīties: spēle būs grūta, un uzvarai būs jāpieliek ļoti daudz pūles.

Mēs tās pielikām. Spēlējām labā līmenī, un, laikam, uzvaru varētu nosaukt par pelnītu. Bet, no otras puses, “Daugavpils”, un to arī svarīgi atzīmēt, nebija pelnījusi zaudējumu. Tā kā neizšķirtu var nosaukt par objektīvi likumsakarīgu iznākumu.

Eh, līdz pat šim nesmaida mums veiksme uzbrukumu noslēgumā! Šodien mēs veicām sitienus, liekas, vairāk, kā visos iepriekšējos astoņos mačos. No dažādām pozīcijām, dažadu sarežģījumu kategorijās, bet, diemžēl, vārti tā arī neatnāca. Tie visu lauku bija kaut kur blakus, bet, diemžēl, blakus, tas ir nepietiekami…

Jau 11. minūtē Čeiks Faye, teicami pieslēdzoties uzbrukumam, veica skaistu sitienu augšējā stūrī. Laukuma saimniekus glāba vārtsargs-milzis, nospēlējot visas 90 minūtes ļoti uzticami un pārliecinoši. Tieši viņš arī neļāva mums iznākumā priecāties par precīzu sitienu…

Uzreiz krita acīs, ka mēs šodien esam agresīvi un tai pat laikā labā nozīmē mierīgi. Bez minstināšanās, bez nervozām darbībām, bez drausmīgiem lēmumiem, ar cieņu pret bumbu. Pareizs un precīzs taktiskais zīmējums, mēs atņēmām laukuma saimniekiem platību, nedevām ieskrieties. Bet paši ar kvalitatīvu kustību un atzīstamu spēlētāju darbu bez bumbas gandrīz vienmēr atradām variantus uzbrukuma darbībām. 25. minūtē Luka Silagadze paspīdēja ar tehniku, spīdoši aizgāja no trīs sedzējiem un izveidoja ugunsgrēku laukuma saimnieku soda laukumā. Vairāki bīstami stieni pēc kārtas, bet bumbas ceļā nemainīgi izauga pretinieks, uh!

Puslaika noslēgums pārvērtās abpusējos asos dūrienos. 42. minūtē Vlads Lazarevs lieliski atvairīja šāvienu zem pārliktņa. Atbildē Frajs Kairmanī un Jānis Grīnbergs izpaudās kreisajā flangā, bet sitienam apakšējā stūrī vārtsargs bija gatavs.

Tā gribējās ieraudzīt mūsu gūtos vārtus otrajā puslaikā. Komanda ņēmās pie lietas enerģiski, aktīvi, mēs ātri ieguvām bumbu un praktiski neatstājām pretinieka laukuma pusi. Spiediens, spiediens, spiediens. Mēs pirmo reizi sezonā tik akurāti un pareizi kustējāmies, jaucām galvu pretiniekam ar pārvietošanos, gatavojām, gatavojām. Vairāki stūra sitieni pēc kārtas (kopumā deviņi!), bīstami Rati Ardazishvili, citu sitieni. Bet atkal jāatkārto: visu laiku kaut kur blakus, kaut kur tuvu. Diemžēl, tomēr ne tur, kur vajag.

Protams, spiediens prasīja daudz spēka un enerģijas. Bet laukuma saimnieki ne jau velti pēc pirmā riņķa Eirokausu zonā: atvirzīja spēli, paši sāka izvirzīties asi un dzeloši. Vairākas reizes bija satraucoši, bet Laza un aizsardzība darbojās ļoti uzmanīgi un stingri. Malači. Pēdējā iespēja izraut mums trīs punktus bija 90. minūtē. Silagadze iedeva labu piespēli no soda, Rūdolfs Ziemelis noslēdza ar galvu pie tālā vārtu staba. Pāri vārtiem. Žēl, Rudiks šodien pastrādāja ļoti labi, uzvarēja daudz sarežģītu bumbu, un vēl iesistu viņš…

Eh, apbēdinoši… Bet, no otras puses, svarīgas uzvaras (uzvaras vispār!) nekad nenāk viegli. Šos jaunos trīs punktus nepieciešams, tā teikt, izmocīt. Pa īstam izmocīt. Jā, pirmo riņķi mēs izgāzām, nevajag izgudrot citas atzīmes, kad tās acīmredzamas. Mēs to saprotam un zinam. Bet mēs arī brīnišķīgi zinam, ka patreiz ieņemam vietu, kura noteikti nav priekš FK “Liepāja”, noteikti ne mūsu. Blīvums tabulā tik augsts, ka vien deviņi punkti, un tu no pēdējās vietas uzlido uz trešo. Bet, protams, tam patreiz nevajag piegriezt vērību. Svarīgāk, ka spēles kvalitātes mums parādās arvien acīmredzamāk un ievērojamāk.

Tieši kvalitatīva spēle atnes punktus.

Otrajam riņķim priekš mums jābūt pilnīgi citādam.

TONYBET VIRSLĪGA 2024. 9. kārta

BFC Daugavpils – FK Liepāja – 0:0

Daugavpils: Orols, Mihaļcovs, Kudeļkins, Aizups, Tihonovičs (Molotkovs, 70), Mikšto (Fofanā, 70), Skrebels, Miņins, Djedjū, Golijanins, Traorē (Raščevskis, 70)

Rezervisti: Šaraņins, Ugen, Harzha, Afanasjevs, Barkovskis, Piņaskins.

Liepāja: Lazarevs, Grīnbergs, Cheikh Faye, Uldriķis, Cheikh Diouf, Ziemelis, Ardazishvili, Kutsia (Ivanovs, 79), Kairmani, Silagadze, Ba.

Rezervisti: Isajevs, Patrikejevs, Muradjans, Khorkheli, Bagdasarjans, Patijčuks.

Brīdinājumi: Ziemelis (39), Skrebels (57), Aizups (70), Kucija (71).

Referee: Vitālijs Spasjonņikovs.

Daugavpils. 28.04. Stadions “Esplanāde”, mākslīgais laukums. Skatītāju skaits: 550.

Foto Margarita Vigule.

Mihails Koroļovs,
FK “Liepāja” preses sekretārs
e-mail: korolevs.mihails@inbox.lv