Daugavpilī nespēja uzvarēt pat RFS. Mēs bijām diezgan tuvu uzvarai, bet iznākumā tikai neizšķirts. Pēc spēles FK “Liepāja” vadītājs Tamazs Pertija atzīmēja pašus svarīgākos spēles momentus.

FK “Liepāja” galvenā trenera Tamaza Pertijas komentārs pēc mača:

– Viegli šeit nekad nav. Mēs gatavojāmies ļoti nopietni, “Daugavpils” vienmēr bīstams, šajā sezonā viņi jau atņēmuši punktus daudziem vadošajiem klubiem. Laukuma saimniekiem ir raksturs, tādēļ ir rezultāts. Domāju, neizšķirts iznākumā ir taisnīgs. Protams, varēja iesist gan tie, gan citi, bet iznākumā 0:0. Spēle bija laba no abu komandu puses, neviens negribēja piekāpties. Atzīmēšu spēli aizsardzībā, ļoti kvalitatīvi un uzticami. Svarīgi bija izslēgt no spēles vadošo uzbrucēju (Golijanins), mēs šo uzdevumu veiksmīgi izpildījām. Uzbrukumā spēlējām pietiekami skaisti, daudzi spēlētāji sevi labi parādīja.

Bet, protams, ar neizšķirtu es vienalga nevaru būt apmierināts: mūsu stāvoklis tabulā nedaudz sasprindzina. Mēs neesam tur pieraduši atrasties tik zemu. Bet kā reiz mačs Daugavpilī deva pozitīvu impulsu. Atkārtoju, ko jau daudzas reizes esmu atzīmējis. Mēs līdz pat šim laikam skatāmies un izzinām futbolistus. Šodien šajā plānā mačs deva daudz labu iespaidu. Mūsu spēles saturs bija atzīstamā līmenī.

– Šodien mērķis bija trīs punkti?

– Neapšaubāmi, mēs atbraucām šeit tikai pēc uzvaras. Bet pagaidām nevaram iesist. Negribu runāt par veiksmi, bet… Cik bija epizodes, kad skaisti izgājām no aizsardzības uzbrukumā, radījām spiedienu, nosedzām pretinieku, bet savus vārtus tā arī neatradām.

Kur tieši šodien jūs ieraudzījāt pozitīvu?

– Tādēļ, ka šodien varu atzīmēt visu komandu. Pēc iepriekšējām spēlēm bija pretenzijas dažiem spēlētājiem, īpaši vairāk pēc mača ar “Jelgavu”. Viņiem liekas, ka pietiekami uzvilkt kreklu FK “Liepāja”, un tas pats par sevi novedīs līdz mierīgai uzvarai pār “Jelgavu”. Par tādu attieksmi vienmēr soda. Bet lūk, šodien es redzēju, ka spēlētāji pa īstam saprot, ka tiai maksimāl pašatdeve un koncentrācija var palīdzēt uzvarēt.

Pirmo riņķi iznākumā noslēdzāt pēdējā vietā.

– Mums patreiz nevajag skatīties tabulā. Un es par to daudz saku spļētājiem. Tādēļ, ka emocionāli mēs izskatāmies ļoti vāji. Jā, mani, protams, moca mūsu stāvoklis tabulā, bet futbolistiem nevajag tur skatīties. Protams, viņi brīnišķīgi zin mūsu vietu patreiz, bet svarīgi ne tabulā skatīties, bet darīt visu, lai situāciju labotu. Kad mēs uzvarējām “Audu” un “Valmieru”, es cerēju, ka emocionālais fons pacelsies un atgriezīsies pārliecība. Diemžēl, tas nenotikās. Varbūt tādēļ, ka spēlētāji mentāli vāji; varbūt, otrādi, viņi pārvērtējuši savus spēkus un padomāja, ka tagad viss būs vienkārši. Mēntāli vāju spēlētāju FK “Liepāja” nebūs. Nebaidīšos mainīt spēlētājus. Vajadzēs mainīt – nomainīsim. Visu laiku meklēsim spēlētājus, kuriem svarīgi aizstāvēt tieši mūsu kluba krāsas, svarīgi būt savam cilvēkam pilsētā un klubā un vienmēr atdot maksimāli sevi laukumā. Ja spēlētājs spēlē vāji un negrib mainīties, mēs viņu neturēsim klubā. Pārmaiņas būs pastāvīgi, kamēr mēs neatradīsim spēcīgu spēlētāju optimālo variantu kā psiholoģiskajā, tā arī spēles plānā.

Jau 2. maijā spēle viesos ar “Tukumu”.

– Jā, un mums, protams, ļoti vajag uzvarēt. Domājam tikai par to. Tādēļ, ka pirmajā riņķī tiešām zaudējām ļoti daudz punktu. Daudz iemeslu, bet pati galvenā mūsu problēma – traumas. Tādēļ mums nācās, pēc būtības, kardināli mainīt visu spēles bildi. Spēles zīmējums stipri mainās, kad izlido uzreiz vairāki spēlētāji. Saprotu, ka visapkārt tas nevienam nav interesanti, bet es vienkārši atzīmēju tādu faktu. Domāsim un nopietni gatavosimies.